Θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα

210 9618457

Ψυχρά κουφώματα

Όπως γνωρίζουμε το αλουμίνιο συγκαταλέγεται τα μέταλλα με υψηλή θερμική αγωγιμότητα, με αποτέλεσμα η θερμότητα να μεταφέρεται σε όλη την επιφάνεια του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το βασικό μειονέκτημα των κοινών κουφωμάτων αλουμινίου, γνωστά και ως ψυχρά κουφώματα. Στην  εικόνα βλέπουμε μια τομή από έναν τύπο ψυχρού ανοιγόμενου κουφώματος. Όπως βλέπουμε το προφίλ μας αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, με αποτέλεσμα να έχουμε ίδια θερμοκρασία και εξωτερικά και εσωτερικά του κουφώματος. Έτσι σε μία κρύα μέρα του χειμώνα όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι – 5°C, το κούφωμα θα έχει και εσωτερικά την θερμοκρασία των – 5°C με αποτέλεσμα να ακτινοβολεί κρύο μέσα στο σπίτι.

Σε περίπτωση που το σπίτι έχει θέρμανση, η εσωτερική πλευρά του κουφώματος θα είναι περίπου στους 4°C. Και στις 2 περιπτώσεις οι απώλειες θερμότητας είναι πολύ μεγάλες. Επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζουν τα ψυχρά κουφώματα είναι η υγροποίηση της ατμοσφαιρικής υγρασίας. Αυτό συμβαίνει διότι η υγρασία της ατμόσφαιρας υγροποιείται στο πιο ψυχρό σημείο του περιβάλλοντα χώρου. Σε ένα σπίτι με ψυχρά κουφώματα, το πιο κρύο σημείο είναι τα κουφώματα.

Ψυχρά-κουφώματα

Ενεργειακά κουφώματα

Αντίστοιχα στην πλαϊνή  εικόνα βλέπουμε την τομή από ένα σύγχρονο ενεργειακό κούφωμα. Τα τμήματα με το πράσινο είναι τα πολυαμίδια. Το Πολυαμίδιο είναι είναι ένα συνθετικό υλικό, μή τοξικό, ενισχυμένο με ίνες γυαλιού το οποίο εμποδίζει την μετάδοση της θερμότητας.  Με αυτόν τον τρόπο το τμήμα του αλουμινίου που έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα δεν συνδέεται άμεσα με το τμήμα του αλουμινίου που έρχεται σε επαφή με τον αέρα του δωματίου μας. Έτσι επιτυγχάνεται μια καλή θερμοδιακοπή. Στις πιο αναβαθμισμένες ενεργειακές σειρές, ανάμεσα από τα πολυαμίδια τοποθετείτε γραφιτούχα πολυστερίνη [κόκκινα τμήματα] για ακόμα καλύτερη θερμομόνωση. Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, όταν ένα ενεργειακό κούφωμα είναι εκτεθειμένο σε θερμοκρασίες κοντά στους 0°C, η εσωτερική του θερμοκρασία είναι 18°C

Ενεργειακά κουφώματα
Ενεργειακά-κουφώματα2

Τέλος, ένα ενεργειακό κούφωμα πρέπει να έχει το κατάλληλο ενεργειακό κρύσταλλο. Για περισσότερες πληροφορίες για τα κρύσταλλα πιέστε εδώ.

Ενεργειακά κρύσταλλα

Σε μία μονόφυλλη χωνευτή μπαλκονόπορτα διαστάσεων 140cm x 225cm [φάρδος x ύψος] η επιφάνεια του κουφώματος είναι περίπου το 25% και το κρύσταλλο έχει επιφάνεια περίπου το 75% της συνολικής επιφάνειας.

Για αυτό τον λόγο πρέπει το κρύσταλλο που θα επιλέξουμε να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση, δεδομένου ότι καταλαμβάνει την μεγαλύτερη επιφάνεια του κουφώματος και η θερμοκρασιακή διαφορά θα είναι πιο αισθητή.

Ενεργειακά-κρύσταλλα

Saint-gobain-sagredosΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι σας – άνεση και δροσιά ακόμα και τις πιο ζεστές ημέρες.

Ενα καλό ενεργειακό κρύσταλλο συνδυάζει τέλεια το φυσικό φωτισμό και τη δροσιά στο εσωτερικό, χάρη στο βαθμό ανάκλασης της ηλιακής ενέργειας που φθάνει έως και το 62%, ακόμα και όταν πρόκειται για μεγάλα υαλοπετάσματα. Αυτό το πλεονέκτημα του υαλοπίνακα έναντι των απλών διπλών υαλοπινάκων μας επιτρέπει τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας στον εσωτερικό χώρο. Η αναβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζεται στη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας λόγω του μειωμένου βαθμού χρήσης του συστήματος κλιματισμού.

Το ενεργειακό κρύσταλλο θέτει νέα πρότυπα στη σχεδίαση παραθύρων σε βάρος των αντιαισθητικών περσίδων, ενώ παρέχει τον απαραίτητο φωτισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επίσης, η αυξημένη θερμική άνεση καθιστά δυνατή τη χρήση μεγάλων γυάλινων επιφανειών, με την πρόσβαση σε νέες και σύγχρονες τάσεις αρχιτεκτονικής σχεδίασης

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

To ενεργειακό κρύσταλλο Saint-Gobain παρέχει τριπλάσια μόνωση από εκείνη του τυπικού διπλού υαλοπετάσματος. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι η ζεστασιά και η άνεση που διασφαλίζει. H απώλεια θερμότητας μειώνεται και οι κρύες περιοχές κοντά στα παράθυρα είναι ανεπαίσθητες.

 

ΑΝΟΙΞΗ

Το παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με Saint-Gobain παρέχει όλη την απαραίτητη άνεση, ανεξάρτητα από τις αλλαγές του καιρού που χαρακτηρίζουν την εποχή.

 

fthinoporo-saint-gobain-sagredos

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

H μετάβαση στον ψυχρό καιρό γίνεται ανεπαίσθητη, διασφαλίζοντας την άνεση και μειώνοντας το πρώιμο κόστος θέρμανσης.

Θα μας βρείτε

ΔιεύθυνσηΑφροδίτης 43, Ελληνικό 167 77

Δειτε πως θα ερθετε

Και τηλεφωνικά

Καλέστε απο Δευτέρα – Σάββατο: 8:00 – 16:00.

210 9618457